Monday, March 11, 2013

Tinggal sedetik cuma...

Semalam dah dapat print Kalendar Akademik UKM untuk Semester 1 2013/2014, dah boleh check bila bakal mendaftar di UKM (In Shaa Allah)...29 & 30 Ogos 2013.

Bermakna ada lebih kurang 5 bulan jer lagi keberadaanku di SKSL...Last week, aku mengemas meja kerjaku di bilik j-QAF dan buang dokumen2 lama yang dah rasanya out of date dah, dokumen2 tue kebanyakannya aku simpan untuk rujukan. Agak lama rupanya berada di SKSL, dah nak masuk 8 tahun...banyak kenangan pahit, manis di sini dan semua tue xmudah untuk dilalui sebenarnya...kawan2 dan sahabat2 banyak membantu memberi inspirasi dan semangat untuk terus berjuang. Anak2 didik pula menceriakan hari2ku...

Sekarang, proses untuk mem'folder'kan segala dokumen berkaitan j-QAF dan tugas2 yang nk di'hand over' kepada sahabat2...semoga aku dapat memberikan yang terbaik sebelum mengucapkan selamat tinggal kepada SKSL dan seluruh isinya.

Sedih ker???
Yea sedih..sedih...dan sedih..tapi ini pilihanku...demi menggapai cita2 yang TERTUNDA...aku nak sambung belajar (bukahkah itu cita2 sejak tahun 2003 dulu???)

At least...ada pengisian dalam hidup ini dan langkah seterusnya adalah antara pengisian hidup aku yang biasa2 ajer...dibanding dgn rakan2 aku yg skrg nie dah ramai bergelar 'Dr'...bukan itu yg ku kejar sebenarnya...for my own self-satisfaction dan nak merasa menuntut ilmu lebih tinggi lagi (semoga lebih mengHAMBAkan diri padaNya).

Semoga Allah merestui perjalanan ini. Amiin


~Tinta Rasa~
4.18 pagi 12032013
di bilik panas ini (huhu)

No comments:

Post a Comment