Tuesday, September 11, 2012

HUKUM TARIKAN ( Law of Attraction )

Hukum tarikan di definasikan sebagai ' SAYA MENARIK KEDALAM HIDUP SAYA APA SAHAJA PERKARA YANG SAYA BERIKAN SEPENUH PERHATIAN " Samada ianya berupa tenaga dan fokus - Positif atau negatif. 

* Ada sejumlah kata-kata atau ungkapan yang menerangkan bukti-bukti wujudnya hukum tarikan. Jika anda pernah menggunakan kata-kata atau ungkapan tersebut, ini bermakna anda sebenarnya merujuk kepada hukum tarikan. Ungkapan tersebut yang biasa kita sebut adalah :-
1. Tanpa diduga
2. Karma
3. Tanpa disangka
4. Kebetulan
5. Sejak azali
6. Nasib baik
7. Takdir
8. Sudah ditakdirkan
9. Pucuk dicita ulam mendatang

Dengan ungkapan tersebut sebenarnya ianya terjadi kerana hasil adanya hukum tarikan, yang tidak disedari oleh anda sedangkan keterjadiannya segala perkara tersebut sebenarnya telah di imaginasikan oleh minda sesaorang tersebut lebih awal menyebabkan berlakunya getaran dalaman dan memancarkan gelombang keluar untuk menarik impian yang dibuat oleh minda.

* Jika sebenarnya anda mempelajari dengan lebih mendalam akan hukum tarikan yang sebanarnya sedia ada dalam diri anda, maka sudah tentu sekali anda akan mampu menarik segala sesuatu apa yang anda impikan melalui gerak minda dan menariknya melalui gelombang magnetik yang anda pancarkan keluar.

* DARI SEGI SAINS.

Apabila anda bercakap mengenai getaran. Jika semua atom berada dalam keadaan sejajar, maka ia bakal membentuk kuasa pergerakan . Kesemuanya akan saling tarik menarik antara satu sama lain kearah yang sama bagaikan logam yang boleh dimagnetkan dengan cara menjajarkan molekul-molekul logam itu dalam arah yang sama..

Jadi anda boleh lihat sendiri Hukum Tarikan bukan lah sekadar istilah canggih ataupun sihir zaman moden. Ia adalah satu bentuk hukum semula jadi dimana setiap atom anda sentiasa memberi tindak balas secara tetap sama ada anda mengetahuinya atau tidak.

.............." Jangan lah sesekali fikirkan perkara yang anda tidak ingini dan jangan sesekali menginginkan 
perkara yang anda tidak fikirkan. Apabila anda memikirkan sesuatu yang anda tidak ingini, 
anda telah menarik perkara itu dan apabila anda menginginkan perkara yang anda tidak 
fikirkan, Maka itu anda telah mensia-siakan kuasa minda anda yang amat bernilai. 
Sebaliknya, apabila anda memikirkan apa yang anda inginkan secara berterusan, maka 
kemampuan anda menarik sesuatu yang diingini menjadi semakin kuat. Minda adalah magnet 
yang menarik apa sahaja yang selaras dengan konsepnya "....................

Mulai hari ini jangan lah sesekali memikirkan perkara-perkara yang tidak baik yang tidak anda inginkan melainkan fikirkan sesuatu imaginasi impian anda secara berterusan.

InsayaAllah anda akan berhasil mendapatkannya.

- Jangan sesekali lakukan tarik menarik dalam komuniti kita -

' HEBAT, SESUNGGUHNYA HEBAT "


Source: http://ms.shvoong.com/books/guidance-self-improvement/1988968-hukum-tarikan-law-attraction/#ixzz26E60jZ5s

No comments:

Post a Comment